računovodski-programi

Računovodstvo ni lahka naloga. Majhna in velika podjetja se soočajo s skupnimi izzivi, ko gre za upravljanje financ njihovega podjetja. Nekatere od glavnih ovir, na katere lahko naletite, so upravljanje plač, nepredvideni stroški, davki in upravljanje denarnih tokov. Računovodske programske rešitve vam lahko pomagajo rešiti nekatere zamudne naloge, tako da se lahko osredotočite na pomembnejše vidike vodenja vašega podjetja.

Na voljo so številni računovodski izdelki, ki poskrbijo za različne poslovne velikosti, vrste in niše. Če želite hitro začeti svoje iskanje, smo v tej kategoriji sestavili najboljše izdelke. Vsak izdelek lahko raziščete, ugotovite, ali ustreza vašim zahtevam, in omejite svojo izbiro.

Čas je enak denarju. Če torej večji del svojega delovnega časa porabite za preglednice, ročna opravila in podatkovne baze – kar običajno vključuje računovodstvo, zavirate rast poslovanja, ker vaša pozornost ne bo usmerjena v vaše podjetje naprej. 

Po raziskavi Silverfina 67% računovodij meni, da jim računovodstvo omogoča, da so učinkovitejše in hitreje končajo svoje delo. 

Z uporabo tehnologije za osredotočanje na delo, ki širi vaše podjetje, lahko povečate svoj potencial za prihodke.

Vlaganje v pravo računovodsko programsko opremo vam omogoča, da pridobite večjo vrednost v smislu rasti vašega podjetja in povečanja prihodkov. 

Po raziskavi Intuit 53% praks v letu 2018 vloži več v tehnologijo. Štirinajst odstotkov povečuje svoje naložbe za veliko, 39% pa se nekoliko povečuje. 

Te številke kažejo, da vse več podjetij spoznava prednosti uporabe tehnologije za optimizacijo svojih računovodskih nalog. Pri tem trendu med davčnimi in računovodskimi strokovnjaki je prilagajanje ključnega pomena, da vaši procesi ne bodo zaostali.

V tej objavi bomo preučili 5 najboljših računovodskih programov, ki jih morate poznati.

Računovodski program Minimax

Računovodski program Minimax je eden izmed najbolj priljubljenih programov v Sloveniji. Uporablja ga preko 30 000 podjetij in več kot 1000 računovodij. Primeren je tako za manjša podjetja, kto tudi za podjetja s kompleksnim poslovanjem. Prednosti programa Minimax so:

  • Nižji stroški računovodstva,
  • 24/7 dostop
  • Pregled nad poslovanjem
  • Hitra in enostavna implementacija

Cena programa Minimax znaša od 15 € dalje. Na voljo pa je tudi paket “izdani računi, ki znaša 10 €.

Računovodski program Birokrat

Računovodski program Birokrat je izjemno ciljen. Gre za to, da Birokrat ponuja prilagojeno rešitev (program) glede na to s kakšnim poslom se ukvarjate. Tako ima več vrst računovodskih porgramov, kot so Hotelir, računovodski program za spletno trgovino, računovodski program receptor, računovodski program za prodajo vstopnic, itd.

Cena programa Birokrat je enkratna. Glede na to, katero verzijo potrebuejte, plačate npr. 150 €, v ceno pa je vključenih tudi 12 mesecev podpore.

Računovodski program Pantheon

Računovodski program Pantheon omogoča vse kar potrebujete. Obračun plač, DDV, poročila državnim institucijam, bilance, potni nalogi. Program je zmogljiv in sposoben obdelae tudi večje baze ppodatkov, strank. Cena se razlikuje glede na tu, ali želite licenco najeti, ali pa jo kupiti. Najem licence znaša od 15 € na mesec. Nakup licence računovodskega programa pa zanaša od 240 € dalje.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja